profile-image

Szabó Sándor

Fotográfus

„Kit érdekel manapság, amit írnak?
A kor nyelve a fotó.”
/Rejtő Jenő/

1977-ben születtem Magyarországon. Már gyermekkoromban megfertőzödtem a fotózás szeretetével. Akkor még édesapám Смена-1-es gépén ismerkedtem a fényképezéssel. Kamaszkoromban komolyabb felszereléssel képezhettem magamat, majd 2010-től a fotográfiát már hivatásnak tekintettem és azóta is azon dolgozom, hogy minél jobb fotóssá váljak.

A sok fényképészeti műfaj közül a portré-, akt-, glamour[1] és divatfotózásra szakosodtam. A klasszikus iskola elvei állnak hozzám a legközelebb, így a letisztultság és az egyszerűség jellemzik a képeimet. Emellett szívesen adom át tudásomat más fotósoknak, akik most próbálgatják szárnyaikat.

Szeretnék egyszer majd mestereim, Pallagi Roland és Szipál Péter nyomdokaiba lépni, akiktől rengeteget tanulhattam. Remélem, érdekes fotós évek és különleges emberek várnak rám.

[1]glamour [glæmər] fn Az eredeti, angol szó jelentése varázslatos szépség, ragyogás. Olyan fényképészeti műfaj, amelynek célja a modell szépségének kiemelt ábrázolása. Természetéből adódóan az ábrázolt modellek leggyakrabban csinos, fiatal hölgyek. Gyakran összekeverik az aktfotózással, azonban az nem más, mint a meztelen emberi test művészi ábrázolása. Ezzel szemben a glamour-fotózás esetén nem feltétlen a meztelenség.